ΤΟ ΑΥΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2

Το αυτό κεφάλαιο.. ήρθε στην Πτολεμαΐδα για να καθηλώσει τους τυχερούς που θα το δουν…

Κάθε 27 χρόνια το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι. Στο δεύτερο κεφάλαιο, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι. Μπορεί οι φίλοι από το Κλαμπ των Χαμένων να έχουν μεγαλώσει και να έχουν φύγει μακριά, αλλά ένα κρίσιμο τηλεφώνημα τους φέρνει πίσω εκεί όπου όλα ξεκίνησαν.

Ο σκηνοθέτης τονίζει την αγάπη του για το σινεμά και τη διαδικασία δημιουργίας μιας ταινίας. «Το να κάνεις μια ταινία είναι μια άσκηση στο χάος, σχεδιάζεις και προετοιμάζεις τον εαυτό σου όσο γίνεται για να αντιμετωπίσεις το χάος. Την ίδια στιγμή, πρέπει να είσαι ανοιχτός σε πράγματα που αλλάζουν μέσα σε μία μέρα. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις αίσθηση του κάθε παλμού, της κάθε σκηνής και του τι περνάει ο κάθε χαρακτήρας σε κάθε σημείο της διαδικασίας. Πολλές φορές, οι ηθοποιοί βοηθάνε να καταλάβω την ιστορία σε πιο βαθιά επίπεδα».

«Αυτή η ταινία έχει φτάσει σε επίπεδα που δεν τα φανταζόμουν. Είναι απίστευτο ότι μου εμπιστεύτηκαν μια επική ιστορία και ότι την αφηγήθηκα σε δύο ταινίες. Είμαι ευγνώμων για το γεγονός ότι το κοινό συνδέθηκε με την ταινία και ότι αναμένει, όπως κι εγώ, να δει το τέλος του ταξιδιού. Πιστεύω πραγματικά ότι θα τρομάξετε πολύ, αλλά και ότι θα φύγετε από το σινεμά με ακμαίο ηθικό».

Από 5 έως 11 Σεπτεμβρίου.Βραδινή 10.00. στο Αχίλλειον!