Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Θεατρική παράσταση “Δυο γυναίκες χορεύουν”

Απρίλιος 5 @ 21:00 - 23:00

Η θεατρική παράσταση του Βόρειου Πεδίου «Δυο γυναίκες χορεύουν» παρουσιάζεται στην έναρξη του 3ου φεστιβάλ. Ένα έργο αστείο, τρυφερό, βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μπαμπίλα.

Πρόκειται για το έργο του Ισπανού θεατρικού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ι Ζουρνέτ με τίτλο ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ.

Είναι η ιστορία δυο γυναικών που γνωρίζονται σε ένα σπίτι, όπως χιλιάδες γυναίκες γνωρίζονται με τον ίδιο τρόπο. Η μία είναι ηλικιωμένη και η άλλη έρχεται να την φροντίσει. Η καθεμία κουβαλάει το δικό της φορτίο, τις δικές της μυστικές και φανερές ιδιοτροπίες, την ζωή της όπως διαμορφώθηκε σε ένα ασφυκτικό καθημερινό πλαίσιο στις λαϊκές γειτονιές της Βαρκελώνης.

Ειρωνεύονται, σνομπάρουν, υπονομεύουν η μία την άλλη, αντιδικούν και «πνίγονται» από το ζοφερό περιβάλλον τους και ταυτόχρονα αναδεικνύουν τις κωμικές πλευρές αυτής της συνύπαρξης, μέχρι να διαπιστώσουν πως τις ενώνει ένα κυρίαρχο στοιχείο που τυραννάει πολλούς ανθρώπους του σύγχρονου τρόπου ζωής, κλεισμένους μέσα σε τέσσερις τοίχους. Διαπιστώνουν πως οι μοναξιές τους έρχονται να κολλήσουν η μία με την άλλη, διαπιστώνουν πως η εγκατάλειψη και η πλήξη δεν έχουν ηλικία κι έρχονται κοντά, κρατώντας μέχρι το τέλος την ανωνυμία τους. Κανένα πρόσωπο του έργου δεν αναφέρεται με το όνομά του γιατί θυμίζει ζοφερές καταστάσεις, εκτός από ένα. Αυτό που φέρνει στο νου της ηλικιωμένης την μοναδική αγάπη της, το μοναδικό ενδιαφέρον που έχει σ’ αυτό τον κόσμο, τα κόμικς της.

Εξάλλου, το μοναδικό σημείο του σπιτιού που δεν θυμίζει αποσύνθεση είναι η μοντέρνα βιβλιοθήκη της, εκεί που φυλάει τον «θησαυρό» της.

Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο, αστείο και συγκινητικό, με ατμόσφαιρα θεάτρου που αναβλύζει μέσα από την ζωή. Οι δύο γυναίκες, η Αλίκη Θεοδωρίδου και η Μελίνα Αυγερινού που τις υποδύονται, θα έρθουν κοντά, θα βρουν τον κοινό τους κώδικα επικοινωνίας και θα μας μεταφέρουν μαγικά για μιάμιση ώρα στον συνωμοτικό, απρόβλεπτο, και ταυτόχρονα συναρπαστικό κόσμο του θεάτρου.

Τους συντελεστές της παράστασης πλαισιώνουν και η Καλλιόπη Ζιώγου και Καλυψώ Παπαχρυσοστόμου (σημειώσεις/υποβολείο/φροντιστήριο), ο Λάζαρος Κωτσίδης στον ήχο και η Φωτεινή Ιωαννίδου στον φωτισμό.

Ώρα έναρξης: 9 μ.μ. Παρασκευή 5/4/2019

Αίθουσα Τέχνης: Βόρειο Πεδίο

Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα events

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Απρίλιος 5
Ώρα:
21:00 - 23:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:
, ,
Ετικέτες Εκδήλωση

Διοργανωτής

Πολιτιστικός Σύλλογος “Υψικάμινος”
Τηλέφωνο:
2463028740
Email:
ypsikaminos.pt@gmail.com
Ιστοσελίδα:
www.ypsikaminos.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα Βόρειου Πεδίου
Καπετάν Φούφα και Καλλιπόλεως
Πτολεμαΐδα, Κοζάνη 50200 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2463 505959