Το Μπουένος Άϊρες στην Πτολεμαΐδα!

Ο Πολυχώρος “Πλατεία” φιλοξενεί την Αργεντίνικη κουλτούρα σε μια μοναδική βραδιά!

Η “Πλατεία” ξεκινάει ένα ντόμινο εκδηλώσεων με διαφορετικές θεματικές βραδιές στην πόλη της Πτολεμαΐδας!

Φέρνει με την βοήθεια της Νάντιας Χρονίδου και του Γιάννη Σαπατόρη το Αργεντίνικο Τάνγκο μαζί με γεύσεις από την Λατινική Αμερική!

Μας προσκαλεί λοιπόν να πάμε και να ζήσουμε μια νύχτα πάθους και έρωτα μέσα από τον χορό μια μέρα πριν του Αγίου Βαλεντίνου!

Και μια και ο έρωτας….περνάει από το στομάχι! 
Γι’ αυτό θα γευτούμε τον έρωτα με αργεντίνικες λιχουδιες🍴🍤🍲🍢αλλά και Αργεντίνικο Κρασί!!!

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 22:30 στον Πολυχώρο “Πλατεία”

 

Λίγα λόγια για τον Αργεντίνικο παραδοσιακό Χορό:

Το τάγκο ως χορός γεννήθηκε προς το τέλος του 19ου αιώνα στις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέο και προήλθε από συνένωση Ευρωπαϊκών, Νοτιοαμερικανικών και Αφρικανικών στοιχείων. Την περίοδο 1910-1920 διαδόθηκε και έγινε μόδα στην αστική τάξη της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής και αυτό συνέτεινε να γίνει αποδεκτό και από τους αστούς του Μπουένος Άϊρες.

 

Το τάγκο χορεύεται από ζευγάρια αγκαλιασμένα κοντά, και μολονότι η αγκαλιά μπορεί κάποτε να χαλαρώνει για να εκτελεστούν κινήσεις που το απαιτούν, κατά κανόνα δεν σπάει.

Είναι έντονα αυτοσχεδιαστικό με σαφώς διακριτούς ρόλους για τον καβαλιέρο και την ντάμα, όπου ο καβαλιέρος με την κίνησή του προτείνει κινήσεις στην ντάμα στις οποίες τελικά προσαρμόζεται ο ίδιος.

Έτσι, όταν χορεύεται από έμπειρους χορευτές, συνιστά έναν διάλογο του ζευγαριού με αφορμή την μουσική, γιατί, σε αντίθεση με άλλους χορούς, δεν έχει τυποποιημένα βήματα και φιγούρες αλλά μάλλον ένα κινησιολογικό λεξιλόγιο και ένα αντίστοιχο συντακτικό που επιτρέπει τον αυτοσχεδιαστικό σχηματισμό χορευτικών φράσεων σχεδόν απεριόριστης ποικιλίας ανάλογα με την μουσική, την διάθεση του ζευγαριού και τον διαθέσιμο χώρο στην πίστα.

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1990 άρχισε και στην Ελλάδα να αναπτύσσεται ενδιαφέρον για το αργεντίνικο τάγκο, με παράλληλη εμφάνιση στην Αθήνα των πρώτων δασκάλων (Ελλήνων και Αργεντίνων) και σχολών, ανθρώπων που ήθελαν να κάνουν το τάγκο χόμπυ και αιθουσών όπου μπορούσε κανείς να χορέψει. Προς το τέλος της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα το τάγκο είχε πλέον διαδοθεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και είχε έναν σημαντικό (αν και ποσοστιαία μικρό σε σχέση με τον πληθυσμό) αριθμό αφωσιωμένων οπαδών που ήταν διατεθειμένοι να μάθουν να χορεύουν έναν σχετικά δύσκολο χορό και να τον κάνουν χόμπυ.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλα τα events